Stránky

12. 4. 2012

Kaviareň: Avenue (Banská Bystrica)

  • Adresa:  Námestie SNP 17, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: -
  • Kaviareň je: fajčiarska
  • Hodnotenie: 10 / 10
  • Wi-Fi: áno
Recenzia:
Dnes sma na odporúčanie jedného nášho čitateľa navštívili podnik na Námestí SNP v Banskej Bystrici - Avenue. Piršli sme pár minút pred dvanástou s tým, že sa usadíme na pár minút na terase vonku a potom sa presunieme do vnútra kaviarne, ktorá sa mala podľa otváracích hodinách na dverách otvoriť o dvanástej. Na terase sme sa dozvedeli, že vnútrajšok sa otvára až o 16:00, tu by som vytkol jednu drobnosť, že to malo byť uvedené na dverách.
Usadili sme sa teda na terasu. O terasách sme doteraz nemali vysokú mienku, pretože sa tam človek cíti tak trošku ako rybička v akváriu, ale tu sme sa cítili akoby si ľudia ani veľmi nevšímali. Dokonca majú terasu vyhrivanú, takže tam vôbec nie je zima, dokonca je celkom dobre utesnená, takže tam ani nefúka, jednoducho príjemné posedenie. Ďalšie obrovské plus je, že pri každom stole je na stoličke prevesená aspoň jedna deka pre zákazníkov.
Po chvíli sa pri nás zastavila obsluha, nedoniesla síce nápojové lístky, tak sme si ich vypýtali. Majú ich pekné, prehľadné a celkom rozsiahle. Objednali sme si capuccino.
Čakali sme naň síce o pár minút dlhšie ako to býva, ale bolo to tým, že si dávajú na príprave perfekte záležať. Tak dokonale a krásne pripravené cappuccino sme ešte ani nevideli. Pena na ňom bola snehobiela a tak pevná, že sa cez ňu neponorila ani lyžička. Nebola "pošpatená" žiadnou škoricou ani ničím iným. Aj chuť bola vynikajúca. Voči servírovaniu sa tu jednoducho nedá povedať ani pol slova.
Keď sme mali dopité, museli sme trošku dlhšie čakať na obsluhu, kým si to všimne, ale tentorkát nám to vôbec nevadilo, pretože je tam veľmi príjemné a pekné posedenie.
Jediná vec ktorá na terase chýba sú dostupné toalety, ktoré sú vo vnútri kaviarne alebo blízke sociálne zariadenia na námestí, aj keď je jasné, že na terase je to technicky absolútne vylúčené, ale nestretli sme sa ešte s tým, že by fungovala len terasa a vnútrajšok kaviarne nie.
Napriek tomuto drobnému nedostatku sme s týmtopodnikom maximálne spokojní a vrelo ho odporúčame.

Podrobnú mapu nájdete TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára