Stránky

2. 4. 2012

Kaviareň: Beniczky (Banská Bystrica)

  • Stránka už dlhší čas funguje na adrese
     
  • Adresa: Námestia SNP 16, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Pon-štv: 9:30 - 22:00; Pia: 9:30 - 24:00; Sob: 10:00 - 24:00; Ned: 12:00 - 22:00
  • Kaviareň je: nefajčiarska
  • Hodnotenie: 10/10
  • Wi-Fi: áno (je možné pripojiť sa na Wi-Fi z námestia)
Recenzia:
Kaviareň sa nachádza takmer priamo na námestí, vchod je z jedného podchodu. V kaviarni je veľmi príjemné prostredie. Vo vnútri sa dá posedieť buď na prízemí, alebo je vybudovaná drevená terasa priamo vo vnútri kaviarne. My sme sa teda vybrali hore.
Je tu veľmi pekné prostredie, všetko je ladené do krémovej a tmavej kávovej farby. Výhodou je, že kaviareň je nefajčiarska.
Nápojové lístky majú už na stoloch. Obsluha nám nechala pár minút, kým si vyberieme a potom prišla. Treba poznamenať, že lístok je napísaný "ako pre Slovákov", teda nie je tam výraz piccolo, ale malé espresso a veľké espresso.
Objednané nápoje sme dostali v priebehu pár minút, žiadne dlhé čakanie. Zatiaľ sme stihli rozložiť naše notebooky, ďalšia výhoda, že každý stôl má dostupné dve zástrčky.
Servírovanie milo prekvapilo, káva bola pripravená v najvyššom štandarde. Pena na káve bola ukážková, chuť kávy vynikajúca, ani horká ani kyslá, jednoducho taká ako má byť.
Nemôžem nespomenúť, že som si v tejto kaviarni splnil jeden malý sen - majú tam niekoľko super kresiel, ako v zámku :-) a konečne som sa do takého mohol usadiť :-).
Posedenie je tu naozaj veľmi príjemné.
Jediná nevýhoda je, že podnik má spoločné WC s budovou a je nutné kvôli toalete si vypýtať kľúčik a ísť vonku. To je absolútne jediné, čo môžem tomuto podniku vytknúť. Je jasné, že WC vo vnútri sú bohužiaľ neriešiteľné.



Túto kaviareň Vám doporučujeme :-).
Okrem kávy ponúkajú aj široký sortiment vín, takže aj milovníci vína si určite prídu na svoje :-)
Podrobnú mapu nájdete TU

Obidvaja s radosťou udeľujeme plný počet bodov :)

7 komentárov:

  1. Keď tam pôjdete, určite neoľutujete :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. menu napisane ako pre Slovakov :D skoda ze piccolo je tiez nas vymysel, ktory Taliani nepoznaju. ale to by mal dobry recenzent vediet, nie? :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Netreba nás chytať za slovíčka. O výrazoch ako picolo sme už písali a vieme, že to nie je taliansky výraz. Bolo to myslené tak, že sú tam názvy aj pre nezasvätených zákazníkov.

      Odstrániť
    2. Recenzia je písaná tak, že ju má pochopiť aj človek, ktorý via akurát tak rozdiel medzi espressom a zalievanou kávou. Teda ktokoľvek, kto hľadá podnik na príjemné posedenie s dobrou kávou.

      Odstrániť
  3. Je to brutal good kaviaren :D som nezavisly zakaznik, ale vlastne uz som zavisly na velmi dobrych a vacsinou nekomercnych vinkach a casto aj odchadzam s nejakou flastickou... obsluha vie dokonca zohnat aj nieco podzub od nedalekej "konkurencie"... chlapci z beniczkej vytlacili "vinaren" u kemov na druhe miesto takze vrelo odporucam... kava a vinko - v tom su tam doma... "Bari-sta"

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A my sa musíme hambiť, že sme ju objavili až náhodou ku koncu :D

      Odstrániť
  4. Naozaj najlepsia kaviaren-vinaren siroko daleko..a ta terasa! najma vecer vyzera rozpravkovo..maju tam take velke lucerny v nich obrovske sviecky..no kraaasa..chystame sa tam pozerat MS..chlapci vraj uz vymyslaju aj nejake tapas tak som zvedava..

    OdpovedaťOdstrániť