Stránky

30. 4. 2012

Pražiareň: Caffé Tostato (Zvolen)

Stránka už dlhší čas funguje na adrese
  • Adresa: Hlbiny 5, Zvolen
  • Otváracie hodiny: Na dohodu, ale cez pracovné dni býva 10:00 - 16:00
  • Kaviareň/ pražiareň je: nefajčiarska
  • Hodnotenie: 10 / 10
  • Wi-Fi: nie
Recenzia:
Dnes sme sa nevybrali do tradičnej kaviarne, ale do pražiarne kávy, kde je možnosť kávu aj ochutnať. Hneď na úvod musím poznamenať, že ak niekto vo Zvolene hľadá dobrú kávu a nehľadí na vybavenosť kaviarne, rozhodne by mal navštíviť práve tento podnik.

Pražiareň sa nachádza blízko zámku a takisto blízko centra. Napriek tomu je v okolí ticho a pokoj. Zišli sme kúsok dole kopcom a už sme videli nápis "Pražiareň kávy". Pri vstupe dnu sme museli prejst doprava cez akúsi predsieň do časti, kde sa dá objednať káva. Privítal nás veľmi milý pán s úsmevom a ochotne nám vymenoval rozmanitú ponuku káv a poradil nám. Výber bol fascinujúci. Obaja sme si objednali espresso, ale každý iný druh. Ja som mal chuť na etiópsku kávu a Xtro si dal niečo z ostrova Sumatra. Káva bola tesne po našej objednávke pomletá a išla priamo do stroja. Nestratila ani kúsok svojej arómy. Proti servírovaniu nemám absolutne nič. Snáď len toľko, že cukor bol v spoločnej nádobe, ale priniesol nám ho na stôl a preto nám to nevadilo. Navyše to bol hnedý cukor a mohli sme si ho dať, kto má ako rád. Chuť kávy bola famózna. Vo Zvolene som zatiaľ nič také nepil. 
V miestnosti bolo len pár stolov a veľmi útulné prostredie. Príjemnú atmosféru dotváral krb oproti sedačke. Sedačka bola veľmi veľká a sedelo sa na nej viac než príjemne. Škoda len, že pripojenie na internet chýba a rovnako tak aj TV. Ale myslím si, že v pražiarni kávy to byť nemusí. Cena za jedno espresso bola výborná. Za 1€ taký nápoj asi inde vo Zvolene nezoženiete. 
Takisto je možnosť za výborné ceny kúpiť si rôzne druhy káv. Rozhodne sa to oplatí navštíviť a určite sa sem plánujeme vrátiť.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára