Stránky

27. 4. 2012

Kaviareň: Rikardo café & Bar (Banská Bystrica)

  • Stránka už dlhší čas funguje na adrese
     
  • Adresa: Čsl. Armády 24, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Po - Št: 7:00 - 21:00; Pi: 7:00 - 22:00; So: 8:00 - 21:00; Ne: 12:00 - 21:00
  • Kaviareň je: fajčiarska
  • Hodnotenie: 8 / 10
  • Wi-Fi: nie (v dosahu je slabý signál z inej siete)
Recenzia:
Práve sedíme v kaviarni, ktorá sa nachádza v blízkosti námestia slobody v Banskej Bystrici. Môžem Vám povedať, že to tu stojí za to. Aj keď na prvý pohľad kaviareň vyzerá ako narýchlo postavená a nad vašimi hlavami je kovová konštrukcia. Za to sme mimochodom strhli prvý bod. Druhý polbod sme strhli za to, že v kaviarni nie je wi-fi ani TV. 
Pri vstupe nás prekvapilo množstvo ľudí v kaviarni. Je pár minút pred jedenástou a je tu skoro plno. Nápojový lístok sa nachádza priamo na stole a ponúka skutočne rozsiahly sortiment. V kaviarni je na zemi koberec. Všade je čisto a okná sú naleštené. Okná sú v kaviarni z troch strán a pôsobí dokonale otvorene. Aj vchody má kaviareň tri. Barový pult je veľmi pekný a nachádza sa akoby za okenným rámom, pôsobí to zaujímavo a mne sa to páči. Obsluhujú tu tri čašníčky a rýchlosť je dokonalá. Väčšinu kaviarne tvoria stoličky a stoly, ale my sme sa usadili vzadu na dvoch gaučoch. Sedí sa tu skutočne pohodlne.
Objednali sme si ako zvyčajne espresso a capuccino. Začnem servírovaním. Ako je vidno na fotke, servírujú na podnose zaujímavého tvaru a so všetkým, čo k tomu patrí. Nechýba voda, sladká drobnosť (v tomto prípade v tvare srdiečka v čokoláde) a cukor. Cukor je však len biely. Podnosy sú naleštené.
Chuť espressa sa nám zdala byť dobrá, aj keď niečo tomu chýbalo. Capuccino som dostal na moje nemilé prekvapenie aj s kilom škorice grátis. Opatrne som ju dal dole lyžičkou aj s trochou peny. Napriek tomu chutilo výborne. Nemám výhrady. Rozhodne capuccino urobiť vedia. Teda až na tú škoricu, ktorá tam nepatrí. Škorica má ostrú chuť (je to druh korenia) a tak pokazí chuť kávy. Ako bonus som dostal nápoj prvý krát v priesvitnej šálke. Už dávno som avizoval, že raz by som to chcel dostať a neľutujem. Vyzerá to výborne. Ešte aj podnos je z toho istého materiálu a hodí sa to k sebe.
WC sú v poriadku. Čisté a pekné. Len škoda, že sa nachádzajú v inej budove na prvom poschodí. Za túto vec išiel dole ďalší polbod.
Celkový dojem je výborný. Kaviareň je na dobrom mieste priamo pri chodníku a odskočiť si tam nie je problém. Otvorené je od skorého rána a tak kávička pred prácou je dobrá vec. Ceny sú normálne a primerané kaviarni. Espresso stojí 1,10€ a capuccino 1,30€. Kaviareň disponuje navyše čerstvým vzduchom a k čistote v kaviarni prispieva aj to, že po každom hosťovi je stôl vyleštený čistiacim prostriedkom.
Absolutná spokojnosť. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára