Stránky

13. 4. 2012

Kaviareň: La passione (Banská Bystrica)

  • Stránka už dlhší čas funguje na adrese
     
  • Adresa: Kláry Jarunkovej 2, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Pon - Pia: 8:00 - 22:00; Sob - Ned: 10:00 - 22:00                                             
  • Otváracie hodiny od 1.12. do 1.5: Po-Pi: 12:00 - 22:00; So-Ne: 14:00 - 22:00
  • Kaviareň je: nefajčiarska na terase fajčiarska
  • Hodnotenie: 10 / 10
  • Wi-Fi: áno
Recenzia:
Do tejto kaviarne sme sa chystali už pred niekoľkými týždňami, no v tom čase bola bohužiaľ zatvorená a tak sme si ju nechali ako poslednú kaviareň v Banskej Bystrici, lebo sme verili, že to bude naša čerešnička na torte - a to aj bola.

Týmto už máme kompletne uzavretú Banskú Bystricu, takže sem už nemusím cestovať :)
Kaviareň sa nachádza v novej, pomerne luxusnej štvrti Belveder. My sme sa vrámci spoznávania Bystrice rozhodli sem vyšlapať pešo. Nie je to práve blízko, ale zvládli sme to a na konci cesty nás čakalo veľmi milé prekvapenie.
Aj keď časť Belvederu je ešte stavenisko, nevplýva to na prostredie kaviarne, pretože tá je otočená smerom k umelému jazeru a čiastočne s výhľadom na novú štvrť. Vchod je zo spodku od jazera.
Podnik je veľmi pekne zariadený do kontrastu hlavne tmavej šedej a bielej farby, majú tam biele kožené kreslá. Možnosť posedeiť si je aj na terase, ktorá je len pár metrov od jazera, takže poskytuje nádherný výhľad, ale bohužiaľ sú tam len štyri alebo päť stolov. My sme si tentokrát vybrali sedenie vo vnútri. Okrem posedenia je možnosť si zahrať aj virtuálny golf, ale ten ani jeho cenu sme neskúmali.
Po príchode sme si museli vypýtať nápojové lístky (to je jedna z dvoch malých drobností, ktoré musím vytknúť, že nám ich nedoniesli automaticky, respektíve, že nie sú na stoloch). Každá kaviareň má svoj originálny nápojový lístok a ani La Passione nie je výnimkou, majú ho veľmi pekný balený zrejme v bielej a hnedej koženke. Okrem ponuky nápojov je tam aj stručná história kávy a niektorých alkoholických nápojov.
Objednali sme si espresso a capuccino - klasickú kombináciu a ešte k tomu citrónovú vodu. Myslím, že k tomu nie je čo dodať, pretože káva bola podľa nás veľmi chutná. Ku káve sme dostali iba biely cukor. Musím spomenúť že majú veľmi pekný a nezvyčajný dizaj pohárov.
Druhá malá drobnosť, ktorú musím vytknúť je, že sme pomerne dlho bojovali s internetovým pripojením. Niekoľko krát nám abslútne nechcelo ísť, ale zase kým nejde, dá sa vybehnúť von a pozrieť si celkom pekný výhľad :)
WC majú asi najmodernejšie, aké sme v Banskej Bystrici videli. Smetný kôš sa otváral napríklad na fotobunku.
Obsluha bola takisto veľmi príjemná a ochotná. Tá citrónová voda bola dokonca v cene kávy.
S týmto podnikom sme maximálne spokojní a radíme ho medzi 5 najlepších podnikov v Banskej Bystrici, aj keď od centra a veľkej koncentrácie ľudí je trošku od ruky. Len môžeme potvrdiť, že to bola naša posledná čerešnička na torte :)

Podrobnú mapu nájdete TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára