Stránky

4. 4. 2012

Kaviareň / Reštaurácia: Barbakan (Banská Bystrica)

  • Adresa: Námestie Štefana Moyzesa 26, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Po - Pi: 07:30 - 23:00, So: 08:00 - 24:00, Ne:0 9:00 - 23:00
  • Kaviareň je: fajčiarska / nefajčiarska (časti sú oddelené stenou)
  • Hodnotenie: 9/10
  • Wi-Fi: áno
Recenzia:
Barbakan je neprehliadnuteľná historická budova na vrchu hlavného Bystrického námestia, ktorú pozná snáď každý bystričan. Pôvodne bola súčasťou mestského opevnenia, dnes je to reštaurácia a kaviareň.
My sme sa vybrali pre Vás zhodnotiť jej kaviareň.
Majú otvorené už od rána, čo nás potešilo. Usadili sme sa do fajčiarskej časti, ktorá je tak trošku vzadu oddelená od ostatných častí presklennou stenou.
Celá budova dýcha príjemným historickým štýlom, je tam vysoký strop a milovníci histórie sa tu určite radi zastavia na kávu alebo na obed. Steny sú zčasti obložené drevom.
Nápojové lístky majú na stoloch. Obsluha prišla v priebehu pár sekúnd na to, ako sme sa usadili.
Sedenie je tam možné na gaučoch okolo stien alebo na stoličkách. Fajčiarska časť je malá, na konci akoby chodby. Nefajčiarska časť je smerom od fajčiarskej do reštauračnej časti. Do Barbakanu je viac vchodov, takže ak idete na kávu, nie je nutné prechádzať cez reštauračnú časť. Okrem vnútornej časti majú aj posedenie v krytej terase s výhľadom na námestie.
Objednali sme si dve espresá, ktoré sme dostali tiež veľmi rýchlo. Obsluha sa správa profesionálne. Servírovanie kávy je štandardné aj keď nedávajú ku espressu nič sladké. Dávajú kombináciu bieleho a hnedého cukru. Káva nám celkom chutila, aj keď ja osobne mám radšej iného dodávateľa kávy, ale táto tiež bola dobrá.
Aj keď sa nám tu síce páčilo, nie je to pre nás tá pravá kaviarenská atmosféra, skôr to dýcha prostredím príjemnej reštaurácie, ktorú sme už v minulosti tiež mali možnosť vyskúšať a je naozaj dobrá, ale to do tejto recenzie nepatrí.
Trošku nám vadilo, že nebolo možné si zapojiť nikde notebook, pretože nie sú dostupné zástrčky a tá čo bola dostupná, bola založená nejakými stoličkami. To je jedna z mála vecí, ktoré môžem vytknúť, že kaviarenská časť z času na čas slúži ako "sklad" stoličiek, ak je potrebné nejak upraviť reštauračnú časť.
Inak je Barbakan absolútne v poriadku s naozaj príjemným prostredím.
Ak ste v Bystrici po prvý krát, určite Vám odporúčame tento podnik navštíviť, pretože je to akási dominanta a klasická súčasť Bystrice. Rovnako je vhodný aj pre zahraničných hostí alebo nejaké oslavy.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára