Stránky

16. 4. 2012

Kaviareň: Gavalier (Banská Bystrica)


  • Adresa: Murgašova 9, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Pon - Pia: 7:30 - 19:30; Sob - Ned: 9:30 - 16:00
  • Kaviareň je: nefajčiarska (na terase je možné aj fajčiť)
  • Hodnotenie: 6/10
  • Wi-Fi: nie
Recenzia:
 Kaviareň sme si vytipovali na internete. Nebola ďaleko od miesta, kde sme sa nachádzali a tak sme to tam išli "zrecenzovať". Už z ďaleka bolo vidno, že sa jedná o modernú a pekne zariadenú kaviareň. Pred kaviarňou bola malá terasa, ktorá bola krytá prístreškom z látky. Vstúpili sme dnu a prvé, čo upútalo našu pozornosť bolo auto, ktoré bolo zaparkované v kaviarni za sklom. Jednalo sa o veterán vo výbornom stave. Vo vnútri sme však popolník hľadali márne, lebo fajčiť sa môže len na terase.
Pri vstupe do podniku nás obsluha pozdravila, ale milo by som to nenazval. Správala sa dosť odmerane. Objednali sme si espresso a capuccino. Chuťovo aj výzorovo boli v poriadku. Akurát sme si viac počkali, ako sa patrí. Espresso sme dostali v šálke na podnose a s porcelánovou nádobou, s ktorou sme si espresso mohli zaliať podľa svojej chuti. To by bolo všetko krásne až na to, že nádoba bola puknutá a bolo z nej odlúpené. Ako sladkú drobnosť sme dostali na servítke položený nejaký koláčik, ktorý by sa rozmerom mohol zaradiť medzi omrvinky. Cukor by ste na podnose hľadali zbytočne. Nachádza sa totiž na stole v nádobách. Jedná sa o biely cukor. Vo vnútri kaviarne sme to predýchavali ťažko. Keď sme sa na túto vec išli pozrieť von, ihneď sme sa dohodli na bodovej zrážke. Vonku boli na stoloch takisto nápoje s cukrom. Ten cukor tam podlieha vlhkosti, prachu z ovzdušia a cesty a v neposlednom rade aj hmyzu, ktorý priťahuje cukor. Nemusím vravieť, aké nepríjemné je vysypať si do šálky muchu, ktorá predtým sedela na ...
Ako bonus sa nám stalo, že k espressu sme nedostali lyžičku. A tak sme sa opýtali, či sa máme podeliť o tú jednu od capuccina. Obsluha pohotovo priniesla aj druhú.
Capuccino bolo pripravené dobre, škoda že podnos bol špinavý od inej kávy. Malo trošku inú farbu ako štandardne, ale vypiť sa dalo. Samozrejme nechutilo na tú cenu, koľko stálo. Ceny v kaviarni sú veľmi neprimenrané kvalite obsluhy, kávy a servírovaniu. Espresso bez mlieka stojí 1,30€.
WC boli čisté a v poriadku. K čistote interiéru nemáme výhrady.
Od tejto kaviarne sme však očakávali oveľa viac. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára