Stránky

28. 3. 2012

Kaviareň: Cafe Carmen (Banská Bystrica)

  • Adresa: Skuteckého 1, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Po - Št: 10:00 - 23:00, Pi - So: 10:00 - 24:00
  • Kaviareň je: fajčiarska / nefajčiarska (časti nie sú oddelené stenou)
  • Hodnotenie: 5/10
  • Wi-Fi: áno (je potrebné si vypýtať heslo)  
Recenzia:
Dnes sme sa rozhodli navštíviť ďalšiu z kaviarní v Banskej Bystrici, ktorú máme takmer denne cestou. Na tom mieste, kde sa nachádza je to pomerne nová a celkom priestranná kaviareň. Vpredu má nefajčiarsku časť a vzadu fajčiarsku. V strede akoby priechode medzi týmito časťami sa nachádza bar. Zvonku na prvý pohľad na mňa pôsobila, že to bude malý priestor, ale keď sme boli dnu, prekvapilo nás aká je veľká.
Usadili sme sa dozadu. Posedenie sa mi celkom páčilo, stoličky mali podľa mňa zaujímavý dizajn. Našli sme si miesto niekde blízko pri zástrčke, aby sme si mohli rozložiť svoje náčinie.
Všimli sme si, že okolo je napríklad aj kalčeto, takže to nás utvrdilo, že to nie je kaviareň v pravom zmysle slova, ale prikláňa sa to viac k baru, ale je to niečo také medzi.
Veľmi nepríjemným faktom bolo, že v čase keď sme tam boli (okolo desiatej ráno), tam bola dosť veľká zima, takže posedenie nebolo presne o tom, čo sme od podniku očakávali. Dokonca aj obsluha bola oblečená vo vetrovke bez rukávov.
Chceli sme sa dať písať recenziu, ale narazili sme na zaujímavý problém - nevedeli sme ako sa vlastne kaviareň volá. Spočiatku sme si mysleli, že vchádzame do kaviarne s názvom Cafe Vero, pretože na ulici má nad dverami takúto ceduľku, zase na pútači na stene je Cafe Carmen. Na stoloch sme uvideli, že nápojové lístky majú vytlačené s názvom Citty Cafe, čo nás mierne zmiatlo, až sme sa išli opýtať obsluhy ako sa vlastne kaviareň volá. Dozvedeli sme sa teda, že sedíme v cafe Carmen, cafe Vero znamená dodávateľa kávy a Citty Cafe je bývalý názov kaviarne, ale ešte nemajú nové nápojové lístky. Takže definitívne je názov kaviarne Cafe Carmen.
Obsluha nebola úplne najmilšia, ale ani najhoršia, taká neutrálna. Myslím si, že možno nemali až tak svoj deň, pretože to servírovanie nebolo s ktovieakým úsmevom aj keď bolo ešte len doobeda.
Kávu som dostal tak ako sa patrí, naservírovanú na čistom podnose a v podľa mňa peknej čiernej šálke. Dávajú aj malú sladkú drobnosť a bohužiaľ len biely cukor. Servírovanie vidíte na obrázku. No pekné servírovanie podľa mňa nezodpovedalo chuti. Káva mi nechutila až tak dobre, ako by som od nej očakával. Tiež tvorila akýsi priemer, ani najhoršia ani najlepšia. Chuť kávy je samozrejme môj subjektívny názor, niekomu možno môže chutiť práve takáto.
Celkovo kaviareň nie je zlá, ale strhnuté body sú za nasledovné: Pokiaľ sa jedná o kaviareň, nepatrí podľa mojej mienky do nej kalčeto, pretože to na mňa pôsobí, že som v bare. Ďalej za to, že bola v kaviarni príliš zima tiež zrážam body.
Celkovo na mňa kaviareň nezapôsobila ani príliš kladne, ale ani príliš záporne. Predpokladám, že sa v nej ešte zastavím o nejaký čas, a uvidíme ako to dopadne :-)
Podrobnú mapu nájdete TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára