Stránky

30. 3. 2012

Kaviareň: Kafečko (Banská Bystrica)

  • Adresa: Lazovná 16, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Pon-pia: 8:00 - 22:00; Sob: 17:00 - 22:00
  • Kaviareň je: fajčiarska / nefajčiarska
  • Hodnotenie: 8/10
  • Wi-Fi: áno (heslo si je potrebné vypýtať)
Recenzia:
Tento podnik sa nachádza takmer oproti Štátnej vedeckej knižnici. Patrí medzi posledné, ktoré v Bystrici navštívime, lebo nám je to už veľmi ďaleko cestovať (cez 70 km) a zároveň sme už aj vyčerpali všetky podniky, ktoré sme hodlali v Bystrici navštíviť.
Teraz už ku Kafečku.
Keď sme vošli do podniku, hneď sme sa vybrali dozadu s tým, že tam asi bude fajčiarska časť, ale usmernili nás, že tá je vpredu. Za to hneď strhávame bod, pretože do nefajčiarskej časti by sa nemalo chodiť cez fajčiarsku.
Čo sa týka prostredia kaviarne, je veľmi pekne zariadené v štýle amerických 80. rokov. Dokonca prednú časť majú riešenú veľmi zaujímavo, že je tam akési "pódium" na ktorom je bar a okolo neho, ale aj pod ním sa dá sedieť. Osobne sa nám to veľmi páčilo. V kaviarni majú len stoly a stoličky, žiadne kreslá ani gauče, ale povedali by sme, že je to preto, že sa chceli prispôsobiť štýlu. Na druhej strane to zase nepridáva na pohodlnom sedení.
Pozitívne sme brali, že ako k nám čašníčka prišla už držala v ruke nápojové lístky a niesla nám ich. Nápojové lístky majú vcelku pekné a prehľadné, aj keď absolútne nerozumiem, prečo niektoré kaviarne (vrátane tejto) dávajú ceny napríklad 1,06 €. Nie je problém nechať tie 4 centy tam, ale my radšej potrápime obsluhu, či bude mať vydať :).
Po chvíli sa obsluha vrátila s tým, či sme si už vybrali, samozrejme áno, objednali sme si dve presá a ešte ďalší kamaráti minerálky.
Nápoje sme dostali vcelku rýchlo, boli naservírované na čistom riade, ale tu by som vytkol ešte jednu vec, za ktorú sme strhli druhý bod - cukor sme dostali v cukorničkách, aj keď síce každý z nás dostal svoju vlastnú, nepokladáme to za hygienické a preferujeme, keď je cukor v jednorázových sáčkoch. Ku káve dávali pohárik vody, ale nedávali sladkosť.
pena na káve bola priam ukážková, tak ako má vyzerať, spĺňala svoju hrúbku, farbu aj chuť. Káva bola tiež v poriadku, voči tej námietky mať jednoducho nemôžeme.

Súhrnne povedané, ak máte cestu okolo tejto kaviarne, alebo hľadáte v týchto miestach podnik kľudne sa zastavte aj v tomto. Môžeme ho len odporučiť všetkým milovníkom kávy. Možno trošku tvrdšie posedenie ako by sa čakalo, takže na dlhé čítanie novín to práve nie je, ale je tam inak vynikajúco.
Podrobnú mapu nájdete TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára