Stránky

12. 3. 2012

Kaviareň: Elle café (Banská Bystrica)

  • Stránka už dlhší čas funguje na adrese
     
  • Adresa: Dolná 51, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Po - Pi 7:30-24:00; So: 9:00-24:00; Ne: 13:00-24:00
  • Kaviareň je: fajčiarska / nefajčiarska (časti sú oddelené)
  • Hodnotenie: 8/10 (+1 oproti minulosti)
  • Wi-Fi: nie
Recenzia 2 (03.04.2012):
Dnes sme sa na podnet jedného nášho čitateľa vybrali opäť do tejto kaviarne, pretože podľa neho bola situácia v tejto kaviarni jednorázová. Tak sme sa teda rozhodli preveriť si to znova.

Kaviareň sme navštívili okolo obeda, keď tam bolo pomerne veľa ľudí. Môžem len zopakovať, že je tam celkom príjemné prostredie na posedenie. Tentokrát sa nám už ušlo miesto v hlavnej časti a nie len v chodbe, takže tam bolo aj rušnejšie. Na zemi je koberec, na stenách tapety a všade na posedeni gauče a kreslá, čo teda spôsobuje, že celkový hluk v kaviarni je tlmený, čo je veľká výhoda. Tentokrát sme už na obsluhu čakať nemuseli, prišla k nám okamžite, aj keď zase bez nápojového lístka. Síce sme už išli s presným cieľom, čo si chceme objednať, aj napriek tomu sme si ho vyžiadali. My osobne pokladáme za lepšie, ak je nápojový lístok na stole, alebo ho obsluha automaticky donesie.
Objednali sme si espresso. Nie je potrebné ho nijak zvlášť komentovať, jeho servírovanie patrí medzi vyšší štandard kaviarne. Ku káve dávajú len biely cukor, čo je trošku škoda, lebo už od konkurencie sme často zvyknutý na hnedý. (My doma si sladíme výlučne hnedým cukrom), ale to sa dá prežiť.
Jedna malá drobnosť, ktorá ma trošku pobavila bola reklama na malých pohárikoch na vodu, tie boli od vodární Veolia.
Oproti minulosti sa výrazne zmenili toalety. Tentokrát tam už nebolo nič pohodené po zemi a WC fungovalo, takže to berieme ako jednorázovú záležitosť, ktorá sa môže stať hocikde (minule tam bol akurát nevhodný ten sifón na zemi a nepríjemný zápach).
Okrem iného kaviareň ponúka široký sortiment nápojov, vrátane mnohých miešaných.
Ešte jednu vec musím vytknúť aj dnes a to, že sme museli viac ako 15 minút čakať na obsluhu, kým odniesla prázne poháre a že pri odchode sa nám neodzdravili, hoci sme prechádzali a pozdravili sa tesne okolo baru. Našu pozornosť ešte upútali svietidlá na strope. Boli veľmi pekné a zaujímavé. Škoda že v nich bolo veľa prachu a boli špinavé. Nedalo sa to prehliadnuť.
Takže zvyšujeme hodnotenie o jeden bod oproti minulosti za to, že opravili WC a už sú funkčné tak ako majú byť.
Káva bola výborná aj minule aj teraz, servírovanie rovnaké a pekné. Prostredie kaviarne je veľmi príjemné a celkom čisté aj na to, že majú na podlahe koberec.
Sumárne sme s kaviarňou spokojní.

Pre prečítanie pôvodnej recenzie kliknete na

Recenzia:
Keď sme vchádzali do tejto kaviarne, mali sme už dnes za sebou tri podniky. Nálada bola dobrá, tak prečo neotestovať aj štvrtý. Ako tip sme dostali kaviareň Elle café na južnom konci námestia SNP. Kaviareň sídli v poslednej budove. My sme vchádzali vchodom od námestia a naša cesta viedla priamo k baru. Tam sme sa opýtali, či sa tu môže fajčiť, keďže na dverách od námestia nemajú ani otváracie hodiny ani nič o kaviarni. Odpovedal nám milý pán spoza pultu, že sa musíme presunúť do inej časti kaviarne. Netrvalo dlho a už sme sedeli vo fajčiarskej časti. Normálna časť kaviarne bola plná a tak sme si sadli k stolu, ktorý bol v akejsi chodbičke. Na obsluhu sme čakali asi 5 minút a tak sme mali čas hodnotiť interiér. Bol pekný a čistý. Na zemi bol koberec a na stenách tapety tmavej farby. Prekvapilo ma len to, že na stole boli omrvinky a prach. Ale aj napriek tomu to tam vyzeralo útulne. Prišla obsluha bez pozdravu a opýtala sa, čo si dáme. Milujem túto otázku, keď mi predtým ani nedajú nápojový lístok. Ando ju slušne poprosil o nápojový
lístok. Do dvoch minút sme ho mali na stole. Bol zo zaujímavého materiálu a prehľadný. Boli tam síce trošku divné ceny, ale čert to ber. Napríklad presso stálo 1,16eur. Ale spokojný sme boli obidvaja. Kým prišla pani znovu, prešlo asi 8 minút a za ten čas som išiel skontrolovať WC. A to bola chyba. To som ešte v kaviarni nevidel. Fotku si môžete pozriet taktiež, aby ste si nemysleli, že som si to vymyslel. Smrad a špina v priamom prenose. Keď som sa vrátil do chodbičky, už som mal latté na stole. Chuť ako môjho latté tak Andonisovho pressa to zachránila. Nemali sme žiadne výhrady k chuti. Objednali sme si aj koláčik, ktorý bol takisto chutný a pekne naservírovaný. Neskôr som zistil, že ceduľka na dverách s otváracími hodinami je len na dverách smerom na Štadlerovo nábrežie. Chceli sme otestovať, že keď už majú také nevídané ceny, či aj výdavok bude nevídaný. Trošku sa potrápila ale nakoniec vydala presne. A tak sme mohli ísť von. V konečnom hodnotení je to lepší priemer kaviarne, ktorý bohužiaľ kazia detaily ako WC, obsluha a čistota stolov. V úzkom okolí od tejto kaviarne sa ale nachádzajú podniky, ktoré sa oplatí navštíviť viac, ako sa sem vrátiť. Nechcem samozrejme nikoho odhovárať a je to len môj názor. Ale kaviareň nie je len o káve...
Podrobnú mapu nájdete TU




4 komentáre:

  1. Odpovede
    1. Káva je výborná ale aj ostatné nápoje a aj koláčik :) Horšie je to s WC a obsluhou.

      Odstrániť
  2. chodim tam uz xy rokov a popravde s wc som tam v zivote nezaznamenal ziadny problem...obsluha no tiez nemam zlu skusenost aj ked obcas sa stane...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. S kaviarňou som bol aj ja spokojný až nadmieru. Napríklad ten koláč, čo som si objednal bol naservírovaný, až ma prekvapilo, pretože som čakal, že to len tak dajú na tanier a to je všetko.
      Čo sa týka WC, bola by hanba aby to po prečítaní recenzie neodstránili, ale tak bohužiaľ stalo sa to práve vtedy keď sme tam boli. Aj my pevne veríme, že to bola len jednorázová záležitosť.

      Odstrániť