Stránky

23. 3. 2012

Kódex recenzie


Dnes by som chcel uviesť jeden článok o tom, ako píšeme recenzie a na čo sa zameriavame. V prvom rade by som chcel povedať niekoľko informácii na úvod.

  • Vždy keď čítate recenziu, pozrite si dátum, kedy bola napísaná, pretože niektoré veci sa môžu v kaviarni zmeniť zo dňa na deň. Napríklad z fajčiarskej na nefajčiarsku a naopak. Prípadne čas otváracích hodín.
  • Ak odhalíte v recenzii nedostatok, neváhajte nám to oznámiť emailom tip@kamnakavu.eu
Čo si pri hodnotení kaviarne všímame
  • Či sa nám personál pri príchode / odchode pozdraví
  • Ako dlho čakáme kým príde personál k nášmu stolu, do úvahy berieme aj počet zákazníkov v tom čase
  • Všímame si, či sa v kaviarni fajčí alebo nie a ak áno, či majú aj nefajčiarsku časť a či sú oddelené
  • Ochotu personálu doniesť nám nápojový lístok, poradiť a pod.
  • Ako dlho čakáme na objednané nápoje, samozrejme berieme do úvahy počet ľudí v podniku
  • Prostredie kaviarne - ako kaviareň na nás pôsobí ako celok, ako je zariadená, ako je naaranžovaná (ozdoby, kvety..). Či  je v kaviarni čisto
  • V akom stave sú sociálne zariadenia
  • Či je v kaviarni Wi-Fi a či je zadarmo
  • Ak sú v kaviarni iné vymoženosti, či sú aj dostupné(napríklad ak je v kaviarni televízia, tak či je aj zapnutá, alebo je tam len preto, aby nebola holá stena)
  • Aká je pozícia kaviarne vzhľadom na svoje okolie, to sa týka predovšetkým kaviarní umiestnených v obchodných centrách
  • Aké je v kaviarni prostredie, teda či sú stoly natlačené tesne na seba, či sa v nej cítite ako vo výklade alebo je hneď vedľa rušnej cesty a vy viete o každom kamióne čo prešiel okolo.
  • Všímame si aké sú v kaviarni ceny vzhľadom na to, o akú triedu podniku sa jedná.
  • Ako servírujú, či je naservírované na čistom riade, či dávajú ku káve za pohárik vody, aký druh cukru dávajú(trstinový alebo klasický) 
  • A ešte mnoho ďalších drobností, ktoré závisia od konkrétneho podniku v ktorom sa nachádzame.
  • V žiadnom prípade sa nesnažíme žiadny podnik zvýhodniť ale ani znevážiť. Píšeme len to čo sme v podniku naozaj zažili!

Ďalej by som chcel doplniť to, že sme dostali mail v zmysle, že sme super stránka, ale máme málo kaviarní. Chcel by som povedať len toľko. Fungujeme dnes presne 3 týždne. A sme tu na to traja. Na iných stránkach nájdete oveľa viac kaviarní, ale tie recenzie tam pridávajú ľudia, ktorí sa nemusai dobre vyznať v tejto problematike. Ďalej na stránky, kde pridávajú recenzie ľudia sa stáva, že tam jednoducho uverejní recenziu na kaviareň jej majiteľ. Domyslite si, ako objektívne bude napísaná. A v konečnom dôsledku každý človek má iný  "meter" na kaviarne. Takže niekto kaviareň ohodnotí na plný počet a iný môže dať len polovicu bodov. Tak nejak funguje naša konkurencia s koncovkou .sk :). My traja sa stretávame denne, aby sme svoju prácu robili najlepšie a najpresnejšie, ako to je len možné. Máme dohodnuté čo si všímame a za čo dávame koľko bodov. 

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára