Stránky

26. 3. 2012

Kaviareň: Em café (Banská Bystrica)

  • Stránka už dlhší čas funguje na adrese
     
  • Adresa: Kapitulská 13, Banská Bystrica
  • Otváracie hodiny: Pon-štv: 7:30-22:00; Pia: 7:30-24:00; Sob: 10:00-22:00; Ned: 15:00-22:00
  • Kaviareň je: fajčiarska
  • Hodnotenie 9/10
  • Wi-Fi: áno
Recenzia:
 Kaviareň sa nachádza približne  v strede Kapitulskej ulice. Na prvý pohľad je to nenápadný podnik, keď sme niekoľkokrát okolo obchádzali takmer sme si ho nevšimli. Keď som už stál pred dverami, pripadalo mi, že vo vnútri to bude jedna maličká miestnosť, opak bol pravdou.
Hneď po vstupe ma zaujal krb uprostred miestnosti, v ktorom aj horel oheň (26.03.2012). Presunuli sme sa do zadnej časti kaviarne bližšie k baru.
Interiér kaviarne je prerobená staršia budova, s maľbami kvetov na stenách. Okrem priestorov zariadených v interiéri má kaviareň v zadnej časti aj vonkajšiu terasu na posedenie (veľká výhoda je, že je tichá, pretože nie je na ulici, no v tomto ročnom období sme ju radšej neskúšali)
Po pár sekundách od príchodu nás milo a vtipne privítala obsluha, navrhla nám stôl a zavrela dvere s tým, aby nám nefúkalo zo zadu. Pri sedení sme si všimli, že obsluha privíta každého hosťa takmer pri dverách.
Vypýtali sme si nápojový lístok, lebo sme si akurát sadli k jedinému stolu kde nebol. Lístok majú prehľadný a celkom pekný, zatavený v plaste proti zničeniu. Ceny majú veľmi milé a prijateľné.
Objednali sme si klasickú dvojicu, ja presso a Tanatos latté. Dostali sme naservírované podľa najlepších predstáv už za pár minút. Servírovaniu nič nechýbalo a bolo na čistom riade. Ako drobnú sladkosť ku káve nedávajú len sladký keskík, ale kokosovú guličku podobnú ako Ferrero.
Káva nám chutila dobre, farba, pena aj teplota boli v poriadku, možno drobnosť, že na latté príliš rýchlo spľasla pena.
Okrem iného tu ponúkajú aj čapované pivo a iné alkoholické / nealkoholické nápoje.
Odvetranie kaviarne je dobré, takmer sme necítili, že zákazníci pri vedľajšom stole fajčia.
Sociálne zariadenia sú tiež na dobrej úrovni, svetlo sa zapína automaticky a tak isto splachovanie.
Obsluha nám vyšla vo všetkom v ústrety.

Tak prečo sme vlastne strhli jeden bod?
Posedenie by podľa nášho názoru mohlo byť trošku pohodlnejšie, nejaký gauč alebo kreslo, ktorý by sa sem určite vošiel a na podlahe by kľudne mohol byť nejaký koberec.
Ešte taká malá drobnosť, že majú aj internetovú stránku, ktorá ale bohužiaľ nie je príliš aktualizovaná a nachádzajú sa tam položky už dávno neaktuálne(z 2010). Inú výhradu voči tomuto podniku jednoducho nemôžeme mať, sme nadmieru spokojní a návštevu Vám rozhodne odporúčame.

Podrobnú mapu nájdete TU

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára